Facings

img_servicesdetail-RWTU9TD.jpg

Facings

Tanden en kiezen kunnen met verschillende materialen worden gevuld. Een van die materialen is de witte vulling, facing dus. Daarvan zijn er drie soorten die door de tandarts direct in de mond kunnen worden aangebracht: composiet, glasionomeer en compomeer. Deze materialen verschillen van samenstelling. Composiet is de sterkste van de drie en wordt daarom het meest gebruikt. Composiet wordt gebruikt voor het vullen van gaatjes, het repareren van afgebroken tanden, het verfraaien van verkleurde tanden of tanden met een afwijkende vorm.

U wilt mooie witte tanden? Wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De kleur wordt afgestemd op de rest van het gebit en in overleg met u. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand, waardoor hij zowel de vorm als de kleur van de tand kan veranderen en verfraaien. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren. Je kan dus vele kanten op met een facing.

Een facing wordt gemaakt van composiet (witte vulling) of porselein. Voor een facing van composiet hoeft de tandarts over het algemeen minder aan uw tand te slijpen en is de facing na 1 zitting af. Daar tegenover staat dat een facing van porselein minder gevoelig is voor aanslag/verkleuringen op het oppervlak en meer geschikt als een lange termijn behandeling.

Het Mondzorg Huis contact

Openingstijden

Openingstijden

Patiënten vertellen