Bleken

DSC01712

Bleken

Welkom bij Het Mondzorg Huis! Wij zijn gespecialiseerd in veilig en effectief tanden bleken. Onze behandelingen verwijderen vlekken en verkleuringen. We bieden op maat gemaakte bleekbehandelingen aan. Onze tandartsen beoordelen eerst uw mondgezondheid. We maken gebruik van hoogwaardige materialen en technologieën. Ons vriendelijke team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en een stralende glimlach!

Als waterstofperoxide in contact blijft met tandvlees, kan het tandvlees geïrriteerd raken. Als u uw tanden gaat bleken, krijgt u duidelijke instructies hoe dit te voorkomen is. Ook kunnen sommigen last krijgen van overgevoeligheid bij koud en warm. Bij de bleek methode die wij adviseren en hierboven beschrijven kan hierop ingespeeld worden door meer tijd in te plannen tussen de bleeksessies of door tijdelijk te stoppen ermee.

De naam is ‘whitening’ en niet ‘bleaching’. Whitening tandpasta’s bleken de tanden niet. Er zit ook geen waterstofperoxide in of een veel te lage dosering die geen verschil zal uitmaken. In veel whitening tandpasta’s zit zuiveringszout. Het komt erop neer dat deze tandpasta’s ruwer zijn van consistentie en daardoor aanslag kunnen verwijderen. Maar tegen de gele kleur van de tanden wordt er hiermee weinig gedaan. Langdurig gebruik van whitening tandpasta’s geeft het risico op overmatige slijtage. Daarom raden wij dit af.

Heeft u nog vragen over tanden bleken? Laat het ons weten!

Het is belangrijk dat een tandarts eerst beoordeelt waarom uw tanden geler worden of lijken. Afhankelijk van de reden kan er besloten worden om tanden te bleken. Tanden bleken wordt gedaan met waterstofperoxide. Er zijn ook andere methoden om tanden te bleken, maar deze zijn niet wetenschappelijk getest. Waterstofperoxide in de benodigde bleek-concentraties mag alleen door tandartsen gebruikt worden.

Tegenwoordig worden wij overspoeld met allerlei methoden en technieken om tanden te bleken. Hoe weet u als consument wat een goede methode is? In principe kunnen wij daar erg simpel en duidelijk over zijn: tanden bleken doe je met waterstofperoxide. Dit is de enige wetenschappelijk bewezen manier om stoffen zoals pigmenten in tanden, uit het glazuur te trekken. Dit gebeurt door een reactie van waterstofperoxide met de elektronen uit een andere stof zoals kleur of geur uit het glazuur en zelfs uit dentine. Waterstofperoxide splitst zich namelijk in 2 radicalen die zeer reactief zijn.

De bleek methode die wij aanbevelen is een gel met waterstofperoxide. De gel wordt in een op maat gemaakte kunststof bitje gedaan, ook wel bekend als een bleeklepel. Het bitje wordt meestal 4-6 uren ingedaan en afhankelijk van de situatie kunt u na enkele dagen tot weken het gewenste resultaat bereiken.

Voordat wij tanden bleken doen wij eerst een controle om de staat van de tanden te beoordelen. Als er bijvoorbeeld vullingen, facings of kronen zijn op de voortanden, dan dient u er rekening mee te houden dat deze niet mee bleken. Er kan overwogen worden om deze wegens esthetische redenen te vervangen door voorzieningen met een lichtere kleur, zodat het past bij het geheel en het gewenste resultaat. Als de tanden van nature bepaalde vlekken hebben, zou dit ook goed beoordeeld moeten worden. Bij bepaalde typen vlekken (bijvoorbeeld white spots) kunnen deze na het bleken prominenter worden en dienen wij eerst voorbereidingen te treffen. Vraag daarom eerst een consult aan zodat wij het goed kunnen bespreken.

Het Mondzorg Huis contact

Openingstijden

Openingstijden

Patiënten vertellen